Barnesanger.no - syng og vær glad!

5 små apekatter

 
 
5 små apekatter er en norsk versjon av den populære "Five little monkeys". Denne sangen har på kort tid blitt en slager blant mange norske barn, slik den har vært blant engelsktalende barn lenge.

Den norske versjonen er litt mer krøkkete å synge enn den engelske. Men legger du godviljen til, så går det strålende! Bare spør barna...

Teksten nedenfor er oversatt til norsk ved Martin Granum.

5 små apekatter Er du usikker på melodien til 5 små apekatter, eller vil du bare høre sangen? Nederst på siden kan du lytte til den engelske versjonen "Five little monkeys".
 
 

5 små apekatter - tekst

5 små apekatter hoppet i en seng
En falt ned og slo hod-et
Mamma ringte legen, og legen sa:
"Aper i senga? Det er ikke bra"!


4 små apekatter hoppet i en seng
En falt ned og slo hod-et
Mamma ringte legen, og legen sa:
"Aper i senga? Det er ikke bra"!

3 små apekatter hoppet i en seng, osv...

2 små apekatter hoppet i en seng, osv...

1 liten
apekatt hoppet i en seng
Den falt ned og slo hod-et
Mamma ringte legen, og legen sa:
"En apekatt i senga? Det er ikke bra"!


Ingen ape-katter hopper i seng-a
Nå hopper de isteden i sofa`n, ja...
 
 
 

Bevegelser til sangen

Man trenger ikke være veldig oppfinnsom for å forstå hvilke bevegelser barna helst vil gjøre mens de synger denne sangen: - hoppe i senga selvfølgelig! Vi har imidlertid stor forståelse for om du ikke vil la dem gjøre det. Men om dere en gang skeier ut og prøver det, ja da kan vi garantere suksess! :)

Alternativt kan dere kjøre en dramatisering mens dere synger, der ett barn er mammaen, ett barn er legen og resten er apekattbarn. Er dere f.eks sju "apebarn", begynner dere på "sju små apekatter hoppet i en seng". Apekattbarna hopper rundt på gulvet mens dere synger, og i slutten av hvert vers "faller" ett av dem og "slår seg" i hodet (avtal på forhånd hvem som skal "falle" i hvert vers.) Mammaen "ringer" så til den strenge legen som kommer med sin formaning. Barnet som "falt" går ut på siden, og slik holder dere på til det ikke er noen hoppende apebarn igjen.
 
 
 

Hør "Fem små apekatter"

Er du usikker på melodien til "Fem små apekatter"? Det er kanskje ikke så rart, for dette er en nokså ny barnesang i Norge. Men fortvil ikke, nedenfor kan du høre den (engelsk tekst). Kos dere max, da!
 
 

Tips om "5 små apekatter"...

Bruker dere egne bevegelser mens dere synger? Har dere en egen versjon av sangen? Har du tips om en anledning hvor sangen passer spesielt godt? Fortell gjerne om dette eller andre ting knyttet til sangen under - tusen takk!
 
 
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!

Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger