Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
 
 
ABC-sangen / Alfabetsangen  med tekst og musikk

Alfabetsangen (ABC-sangen)

Alfabetsangen (ABC-sangen) er en klassiker når bokstavene og alfabetet skal læres. Albabetet utgjør - kanskje ikke overraskende - teksten i denne sangen, men det kan synges på ulike måter. Vi gir deg to varianter det kan synges på under.

Alfabetsangen (ABC-sangen) Er du usikker på melodien til Alfabetsangen (ABC-sangen)? Ikke noe problem - du kan lytte til den nederst på siden.
 
 

Alfabetsangen (ABC-sangen) - tekst

Melodi: Twinkle Twinkle Little Star (hør melodien nederst på siden)

En versjon av denne sangen går slik (dette er versjonen som spilles i lydklippet nederst på siden)

A, b, c, d, e, f, g,
h, i, j, k, l, m, n


A, b, c, d, e, f, g,
h, i, j, k, l, m, n

O, p, q, r, s, t, u,
O, p, q, r, s, t, u,

V, x, y, z, æ, ø, å
Nå kan jeg min A-B-C!


Mange synger også ABC-sangen/ Alfabetsangen litt mer "rett frem" som under. Denne versjonen kan ved første øyenkast se enklere ut. Men den er litt vanskeligere å synge, da den det blir tett med bokstaver på andre og tredje linje, og det er ikke enkelt å treffe her på første forsøk. Husk også en "kunstpause" mellom "xyz" og "æøå". En utfordring er jo bare gøy, og øvelse gjør som kjent mester :) Lykke til!

A, b, c, d, e, f, g,
h, i, j, k, l, m, n, o, p,
q, r, s, t, u, v, w,
x, y, z,
- æ, ø, å.
Det var alfabetet, det.
Nå kan jeg min ABC!
 
 

Skriv (tegn) alfabetet før dere synger!

I prosessen med å lære alfabetet, er det også viktig at barna får et forhold til bokstavene gjennom å fysisk se dem, og ikke bare synge om dem. Derfor er det en god idé å hjelpe barna med å skrive (tegne) alfabetet på et ark før dere synger denne sangen. Store bokstaver (blokkbokstaver) er enklest å lære først. Og mens dere synger sangen, så kan dere peke på boktavene underveis mens dere synger. Lykke til - og husk å kose dere underveis :)

Alfabetsangen (ABC-sangen) Hør melodien til Alfabetsangen (ABC-sangen)

Usikker på melodien til Alfabetsangen (ABC-sangen)? Her kan du høre den i en fin "syng-med-versjon". Det er første versjon av tekstene over som brukes her.
 
 
 
 

Tips om "Alfabetsangen"

Har dere en egen versjon av sangen? Har du tips om en anledning hvor sangen passer spesielt godt? Hvordan få barna til å lære denne? Fortell gjerne om dette eller andre ting knyttet til sangen under - tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger