Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Alle fugler små de er

"Alle fugler (små de er)" er opprinnelig en tysk sang fra ca 1835 skrevet på en folkemelodi. Den norske teksten er det Johan Nicolaisen som står bak. Sangen er mye brukt, og hver vår kan man høre den strømme ut fra vinduene i de fleste skoler og barnehager. De fleste kan 1. vers av sangen, men visste du at den faktisk har 3 vers? Syng alle tre neste gang - du finner dem under.

Tips: Syng gjerne "Alle Fugler" hele året rundt, men prøv å synge den av full hals på tur i skogen en vårdag! Da blir den ekstra stemingsfull!

 
 
Kanon: "Alle fugler" egner seg godt til å synge i kanon, og blir ekstra morsom både for barn og voksne om man synger den slik. Kanon er en flerstemt sangform hvor to eller flere grupper/personer synger den samme sangen parallelt, men starter å synge på ulike tidspunkt. Dette gir morsom effekt og en ekstra dimensjon til sangen.

Gjør det slik:
den første personen/gruppen starter å synge "Alle fugler" som vanlig. Når denne personen/gruppen har kommet til "Gjøk" i teksten, starter neste person/gruppe å synge sangen fra starten. Den første personen/gruppen forsetter å synge. Prøv, og ha det gøy!

Tyven tyvenUsikker på melodien, eller vil dere ha musikk i bakgrunnen mens dere synger? Nederst på siden kan du lytte til melodien!

 
 

Alle fugler små de er - tekst

Alle fugler små de er
kommet nå tilbake!
Gjøk og sisik, trost og stær 
synger alle dage.
Lerka jubler høyt i sky,
ringer våren inn på ny.
Frost og snø de måtte fly,
her er sol og glede!

Blomster hvite, gule, blå
titter opp av uren,
nikker nå så blidt, de små,
etter vinterluren.
Skog og mark i grønne skrud
kler seg nå på Herrens bud.
Knopper små de springer ut,
her er sol og glede!

Lille søster, Lille bror,
kom så skal vi danse!
Plukke blomster så til mor,
mange, mange kranse!
Synge, tralle dagen lang,
kråkestup og bukkesprang!
Takk, o Gud, som enn en gang
gav oss sol og glede!
 
 
 
Se flere sanger om fugler og dyr.
 

Tips om "Alle fugler små de er"

Har dere en egen versjon av av Alle fugler? Når og hvor synger dere den? Har du kanskje et tips om en anledning hvor sangen passer spesielt godt? Fortell gjerne om dette eller andre ting knyttet til sangen under - tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger