Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Bjørnen sover

"Bjørnen sover" er en populær barnesang som de fleste i foreldregenerasjonen har god kjennskap til fra de selv var barn. Men det betyr ikke at man husker teksten... Men fortvil ikke, den finner du nedenfor! Bjørnen sover kan også kan brukes som sanglek. Vi gir deg også fremgangsmåten til å bruke den som sanglek under.

Så finn frem ungene og kos dere med sangen, eller bruk den som en sanglek for en morsom og aktiv stund...

Visste du forresten at barnesangen Gubben Noa går på samme melodi som Bjørnen sover?
 
 
Bjørnen sover,
bjørnen sover,
i sitt lune hi.
Den er ikke farlig,
bare man går varlig,
men man kan jo,
men man kan jo,
aldri være TRYGG
!
 
 
 

Fremgangsmåte sanglek

Som sanglek kan du leke "Bjørnen sover" slik med barna: Bjørnen sover er en sanglek som passer for fra 3 personer og oppover (jo flere, jo bedre.) Dere velger ut ett barn (én person) som skal være bjørn. Denne legger seg på gulvet med knærne i bakken og overkroppen bøyd fremover så pannen er i gulvet. Noen foretrekker å legge et teppe over bjørnen, men dette er ikke nødvendig. De andre barna stiller seg så i ring rundt bjørnen, og dere begynner å synge sangen (se tekst under). Gå rundt bjørnen i ring mens dere synger. På det siste ordet i sangen - "trygg" - spretter den som er bjørn opp fra dvalen, og fanger den første han klarer. Den som blir fanget, er bjørn neste gang. Gjenta så fra starten.

Tips! Kanskje det er stas om mamma eller pappa starter som bjørnen? Men ikke bli for ivrig - ikke ta med deg lysekrona eller joccapalmen når du spretter opp:)
 
 

Hør Bjørnen sover

Under kan dere høre og se en fin versjon av Bjørnen sover - med tegn til tale.
 

Din egen Bjørnen sover...

Bruker dere egne bevegelser til sangen? Har dere en egen versjon? Har du et spesielt minne knyttet til den? Fortell om DIN Bjørnen sover under. Tusen takk!
 
 
 
 
 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger