Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Blinke, blinke Stjernelill

   
 
Her har du den norske versjonen av den legendariske Twinkle, twinkle little star.

Blinke, blinke Stjernelill er en utmerket vuggesang. Den har en koselig og passende tekst til å brukes som vuggesang, i tillegg til at melodien er nydelig og avslappende. Dette gir tilsammen en koselig og trygg avslutning av dagen og start på natten for de små (og de voksne som er så heldige å få synge!)

Men det er ikke bare før man skal sove man kan synge denne sangen. Den brukes for eksempel i en del barnehager, og den er perfekt å synge om dere er ute og ser på stjernehimmelen en klar høst/vinterkveld - noe som anbefales! (Les mer om dette under sangteksten.)

Blinke blinke stjernelill Er du usikker på melodien til Blinke blinke stjernelill, eller vil du bare høre sangen? Du kan lytte til den nederst på siden (anbefales!)

Blinke, blinke Stjernelill - tekst

Blinke lille stjerne lill
undres hvor du holder til
Høyt der oppe i det blå
kikker ned på alle små

Blinke lille stjerne lill 
undres hvor du holder til

En annen versjon:

Blinke blinke stjerne klar
for et vakkert lys du har
Varsler om en dag så god
Nå går alle barn til ro

Blinke blinke stjerne klar
for et vakkert lys du har

 
 

Flere bruksområder - stjernekikking!

Det er kanskje mest vanlig å synge Blinke, blinke Stjernelill som vuggesang. Men det finnes gøyere ting å gjøre enn å sove når kvelden kommer - som man også kan synge denne sangen til.... Stjernekikking med barna!

Ta på dere godt med klær en klar en høst- eller vinterkveld, ta med dere en helt vanlig kikkert, og gå en plass dere kommer vekk fra gatelys og andre sjenerende lyskilder. Legg dere ned på ryggen og nytt synet av uendelig mange vakre stjerner. Se gjerne gjennom en vanlig kikkert, og la kikkertbildet gli over hele himmelen - det er fantastisk! Forklar gjerne også barna om stjernebilder, og se om dere kan finne noen - det er veldig spennende og fascinerende! Og husk å synge "Blinke, blinke Stjernelill" mens dere ligger der :) Se videoen om stjernebilder under før dere går ut:
 
 
 
 
Her kan dere finne stjernekart som viser stjernebilder og plassering på himmelen der dere bor (klikk by nærmest dere under "aktuelle stjernekart")

Blinke blinke stjernelill Hør "Blinke blinke stjernelill" her!

Usikker på melodien til Blinke blinke stjernelill? Du kan lytte til den engelske originalversjonen gratis under (samme flotte melodi som den norske). Nyt denne nydelige vuggesangen!
 
 
 
 

Tips til "Blinke, blinke Stjernelill"

Bruker dere egne bevegelser mens dere synger? Har du en egen versjon av sangen? Har du tips om en anledning hvor sangen passer ekstra bra? Fortell gjerne om dette eller andre ting knyttet til sangen under - tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger