Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Bro, bro brille

 
Den tradisjonelle barnesangen Bro, bro brille har vært brukt som en populær sanglek i mange generasjoner. Og den er like morsom i dag som den var da dagens besteforeldre lekte den. Kanskje enda morsommere, når man er vant med at de fleste andre "leker" foregår på skjermen?

Se tekst og fremgangsmåte til sangleken Bro, bro brille under - og kos dere med den!
 
 

Bro, bro brille - tekst

Bro bro brille,
Klokka ringer elleve
Keiseren står på sitt høyeste slott,
Ser utover land,
Ser utover strand.
Fare fare krigsmann
Døden skal du lide!
Den som kommer aller sist
Skal i den sorte gryyyyyyyte!

Noen synger den også slik:

Bro bro brille,
Klokka ringer elleve
Keiseren står på sitt høyeste slott,
S å hvit som en mann,
S å sort som en brann.
Fare fare krigsmann
D øden skal du lide!
Den som kommer aller sist
Skal i den sorte gryyyyyyyte!

 
 

Sanglek - fremgangsmåte

To av deltakerne skal danne en bro/portal med hendene, som resten av deltakerne skal gå i "tog" under. Før leken starter, avtaler de to som skal danne broen/portalen seg i mellom hvem som skal være hva av to fritt valgte såkalte "kongruente størrelser" (dvs to ting som kan måles opp mot hverandre som "likeverdige". Eksempelvis «appelsin» og «banan» eller "hund" og "katt".) Så tar de hverandre i hendene og danner en portal som de andre deltakerne bukker seg under én etter én mens alle synger sangen (tekst over).

På siste stavelsen "gryyyyte" faller portalen brått ned og fanger dermed en av deltakerne som i en «gryte». Portalholderne hvisker til den fangede: vil du ha «appelsin» eller «banan»? (eksempel). "Offeret" hvisker svaret tilbake (her er det viktig å viske, så de andre deltakerne ikke skal forstå hvem av "portalholderene" som er "appelsin" og hvem som er "banan" (eksempel).

Fangen får så beskjed om å stille seg bak ryggen til den bakerste personen på «appelsinsida» eller «banansida» i henhold til valget. "Offeret" griper personen foran i køen seg rundt livet. Slik dannes en lenke bak hver av "portalholderne" etter hvert som leken forløper.

Forløpet og sangen repeteres til alle deltakerne er fanget og har valgt side. Når alle deltakerne er tatt, følger en drakamp mellom «appelsinsida» og «banansida» (eksempel).
Laget som seirer i drakampen har vunnet leken. Dra i vei, men gjør det litt forsiktig, så ingen havner på legevakta :)
 
 

Bro Bro Brille Hør "Bro, bro brille" her!

Åssen var nå egentlig melodien til Bro, bro brille igjen? Under kan dere høre en morsom dansk utgave av sangen. Kos dere!
 
 

Tips om Bro bro brille...

Bruker dere egne bevegelser til sangen? Har dere en egen versjon? Har du et spesielt minne knyttet til den? Fortell om DIN Bro bro brille under. Tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger