Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Buggi buggi

 
"Buggi buggi" er en barnesang som er "hot" om dagen. Den passer spesielt godt for to formål: å enten aktivisere litt større barn og lære de forskjellen på høyre og venstre, eller å aktivisere mødre (eller fedre) og spedbarn. I sistnevne tilfelle sitter man med barna på fanget og gjør bevegelsene "på"/"med" barnet.

Buggi buggi Usikker på melodien, eller vil dere høre sangen mens dere synger med? Nederst på siden hjelper vi deg slik at du kan lytte til sangen!
 
 

Buggi buggi - tekst

Så tar vi høyre hånden fram
Så tar vi høyre hånden bak
Så tar vi høyre hånden fram
Og rister litt på den
Å danser buggi buggi
Å snur oss rundt i ring
Så er vi her igjen.

Å, buggi buggi buggi
Å, buggi buggi buggi
Å buggi buggi buggi
Så er vi her igjen

Så tar vi venstre hånden frem
Så tar vi venstre hånden bak
Så tar vi venstre hånden fram
Og rister litt på den
Å danser buggi buggi
Å snur oss rundt i ring
Så er vi her igjen.

Å, buggi buggi buggi
Å, buggi buggi buggi
Å buggi buggi buggi
Så er vi her igjen

Så tar vi høyre foten frem osv...

Så tar vi venstre foten frem osv...

Så tar vi nesa frem osv...

Så tar vi rompa frem osv...

Så tar vi tunga frem osv...

Så tar vi hodet frem osv...

Finn gjerne på flere vers selv, her er det bare fantasien (og kroppen) som setter grenser! Del gjerne deres egne vers i kommentarfeltet nederst på siden. Takk!
 
 

Bevegelser til sangen:

Det er vanskelig å sitte i ro mens man bører "Buggi buggi." Og hvorfor skal man egentlig gjøre det, hvis heller kan bevege seg og ha det gøy? Hvilke bevegelser som anbefales til sangen, kommer an på hvem den synges/spilles for:

Baby: Sitt med babyen på fanget, og gjør bevegelser "på" babyen. Når det synges "så ta tar vi høyrehånden frem", så tar du babyens høyre hånd frem osv. Om dere synger sangen alene, så hold babyen mot deg, slik at den ser ansiktet ditt mens du synger. Sangen er også fin å synge i en gruppe med babyer (barselgruppe etc.) Om "Buggi buggi" synges i en slik sammenheng, så kan du gjerne ha babyen på fanget med ansiktet fra deg, mens dere sitter i en ring på gulvet. Da kan babyene enkelt se hverandre.

Barnehagebarn/ større barn: Stå i en ring på gulvet, og gjør begegelser etter teksten i sangen. Og ikke noe halvveis bevegelser her - lev dere skikkelig inn, da blir det ekstra morsomt!
 

Buggi Buggi Hør "Buggi buggi" her!

Under kan dere høre den fengende melodien til Buggi buggi. Det er vanskelig å sitte i ro mens man hører på denne, ikke sant? Syng, dans og kos dere!
 
 
 

Tips om Buggi buggi...

Har dere lagt til egne vers til den fengende barnesangen? Spesielle bevegelser dere gjør til den? Eller noen minner knyttet til den? Del med oss andre, da. Takk!
 
 
 
 
 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger