Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Det bor en baker (i Østre Aker)

 
Denne tradisjonelle barnesangen kan synges før jul/i julen, siden bakeren fra Østre Aker er travelt opptatt med å bake julekaker. Men mange ser over dette og synger like godt sangen hele året. Det holder vi med dem i!

Sangen tar også, enten du liker det eller ikke, opp livets harde realiteter gjennom strofen "Og har du penger, så kan du få, og har du ikke, så kan du gå." Det er kanskje ikke vits i å utbrodere den dypere meningen for barna, men det er en fin anledning til å ta opp at det å forbruke faktisk koster penger, og at man må velge hva man skal bruke pengene sine på - at man ikke kan få alt.

Bytt gjerne ut Østre Aker med et sted barna har et forhold til. Men syng også av og til originalteksten, slik at barna får et forhold til denne. Blir stedsnavnet du vil sette inn for kort, så bruk "oppå", "inni", "utpå" e.l. for å få det til å gå opp. F.eks "Det bor en baker inni Bergen..."
 
 
 

Det bor en baker (i Østre Aker) - tekst

Det bor en baker
i Østre Aker.
Han baker kringler
og julekaker.
Han baker store,
han baker små,
han baker noen
med sukker på.

Og i hans vindu
står rare saker,
tenk hester, griser
og pepperkaker.
Og har du penger,
så kan du få,
og har du ikke,
så kan du gå.

Enkelte synger "Der bor en baker" Dette var det man sang opprinnelig i sangen. Men siden dette er et språk som er fjernt for dagens barn, fortrekker de fleste heller den moderne tilnærmingen "Det bor en baker."
 
 
 
Julesanger
Sunget "Det bor en baker i Østre Aker" nå? Ikke gi dere der. Hør sangen under. Og sørg deretter for å komme i skikkelig julestemning ved å også besøke vår oversikt over julesanger for barn! Ho-ho...

Hør "Det bor en baker"

Under kan dere høre og se en fin versjon av "Det bor en baker" med tegn til tale. Her brukes "Der bor en baker", mens teksten over bruker den moderne tilnærmingen "Det bor en baker". Uansett; kos dere!
 
 

Tips om "Det bor en baker"

Har dere en egen versjon av sangen? Har du et spesielt minne knyttet til den? Tips om en anledning hvor den passer spesielt godt? Fortell om DIN Det bor en baker i Østre Aker under. Tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!

Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger