Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

En elefant (kom marsjerende)

En tradisjonell barnesang med et touch av korps-militær eksersis. Taktfast sang som barna liker godt. HM Kongens Garde kan nok takke denne for noe av sin rekruttering...

Bevegelser/ sanglek: Kan brukes som en sanglek der barna går i "tog" og den første bestemmer hvilke bevegelser man skal gjøre mens man marsjerer. Trampe hardt? Klappe? Riste på hodet i takt med musikken? De som går bak hermer etter. Etter å ha sunget ferdig (man synger antall vers "til så mange elefanter" som det er barn/personer som går i toget), går den som som fant på bevegelsene bakerst i "toget". Den som da kommer går foran i "toget" blir ny elefant, og finner på et nytt vers.
 
 
 
En elefant kom marsjerende Mange foreldre er usikre på melodien til "En elefant kom marsjerende". Men fortvil ikke, vi gir deg muligheten til å høre denne nederst på siden. Riktignok en svensk versjon, men melodien er den samme.

En elefant (kom marsjerende) - tekst

En elefant kom marsjerende,
bortover edderkoppens fine spinn.
Syntes at veien var så interessant, 
at han ville ha med seg en annen elefant!


To elefanter kom marsjerende, 
bortover edderkoppens fine spinn.
Syntes at veien var så interessant, 
at de ville ha med seg en tredje elefant!


Tre elefanter…

Fire elefanter osv...

Her setter bare tålmodigheten (hos de voksne) grenser for hvor lang sangen blir :)
 
 

Hør "En elefant kom marsjerende"

De fleste barn kjenner melodien til En elefant kom marsjerende fra barnehagen. Men nå har det seg slik at små barns evne til å formidle melodier ikke alltid er den beste. Derfor kan det være greit å høre sangen nedenfor. Den har også tegn til tale.
 
 

Tips om En elefant kom marsjerende...

Bruker dere egne bevegelser til sangen? Har dere en egen versjon? Har du et spesielt minne knyttet til den? Fortell om DIN En elefant kom marsjerende under. Tusen takk!
 
 
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger