Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Fola Fola Blakken

 
Fola fola Blakken (Kveldssang for Blakken) er skrevet av Johan Nordahl Brun Rolfsen, og den synges til en melodi komponert av selveste Edvard Grieg. Det er morsomt å tenke på at "Fola fola Blakken" synges i samme versjon for våre barn i dag som den ble sunget for tipp-oldeforeldrene våre i en stue opplyst av oljelamper! Settingen er definitivt anderledes, men sangstunden er akkurat like koselig nå som da...

Fola fola BlakkenUsikker på melodien, eller vil dere ha musikk i bakgrunnen mens dere synger? Nederst på siden kan du lytte til melodien til Fola fola Blakken!

Fola Fola Blakken - tekst

Fola Fola Blakken
Nå er Blakken god og trett
Blakken skal bli god og mett
Å Fola Fola Blakken

Huff, den leie bakken
Og den lange stygge hei
Den var riktig dryg for deg
Du gamle gamle Blakken

Far han kastet frakken
Blakken kan ei kaste sin
Svetter i det gamle skinn
Den snille snille Blakken

Snart skal Blakken sove
Ikke mer slit i dag
Ikke mer sele-gnag
Og ikke mer tråve

Fola Fola Blakken
Går du inn i stallen din
Kommer vesle gutten inn
Og klapper deg på nakken

Ser du gutten smile
Hører du det bud har har
Han skal hilse dig fra far
I morgen skal du hvile

Drøm om det du Blakken
Bare ete bare stå
Kanskje rundt på tunet gå
Med vesle gutt på nakken
 
 

Bevegelser til sangen:

Fola, fola Blakken blir enda morsommere om dere gjør bevegelser mens dere synger. Siden sangen handler om hesten Blakken, er det nærliggende å gjøre "hestebevegelser", hva det nå enn er... :) Om man synger sangen til små barn, kan man la barnet sitte overskrevs over foten (hvile rumpa på vristen din), mens du sitter med beina i kors (barnet sitter på foten på beinet som ligger øverst). Hold i tillegg barnet i hendene. Så kan du løfte foten og op ned og la barnet "ri" mens dere synger. Gøy for barnet - og god trening for deg :)

Litt større barn kan gjerne finne frem kjepphesten og ri på denne mens dere synger. Har dere ikke kjepphest? En langkost kan f.eks gjøre jobben.
 
 
 

Fola Fola Blakken Hør "Fola, Fola Blakken" her!

Hvordan var nå melodien til Fola fola Blakken igjen? Fortvil ikke, nedenfor kan dere høre sangen. Kos dere - og syng (vrinsk?) med!
 
 

Tips om "Fola, Fola Blakken"

Har dere en egen versjon av "Fola, Fola Blakken"? Et eget vers? Eller bruker dere spesielle bevegelser underveis? Eller har du kanskje tips om en anledning hvor denne sangen passer ekstra bra? Fortell oss gjerne om dette eller andre ting knyttet til Fola Fola Blakken under. Takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger