Barnesanger.no - Syng og vær glad!
 

Gutter og jenter (bordvers)

 
Gutter og jenter er et vers av ukjent opphav som er populært hos mange barn (og foreldre). Det brukes i dag som bordvers i mange barnehager. Hvorfor ikke bruke verset/sangen som bordvers hjemme også? Det gir en fin stemning rundt bordet. Kanskje til og med barna spiser litt mer?

Gutter og jenter er et godt alternativ til de tradisjonelle, kristne bordversene. Det er et fint bordvers som kan brukes av alle - i alle anledninger, siden det ikke har noen form for religiøst innhold.Du finner også andre alternativer på vår Mat & Bordvers-side
.

Gutter og jenter - tekst

Gutter og jenter
sitter og venter.
Magen er sulten og halsen er tørst.
Nå skal vi spise,
men først må vi vise
at vi kan synge verset vårt først
(evt at vi kan vente på turen vår først).

 
 

Bevegelser til bordverset

Barnesanger blir ekstra morsomme om man gjør bevegelser mens man synger dem. Dette gjelder også bordvers. Et bordvers har som funksjon å være et trygt og gjenkjennelig rituale som gir ro rundt matbordet. Ved å ha faste bevegelser dere bruker til bordverset, får det en enda sterkere effekt. For "Gutter og jenter" kan dere f.eks bruke bevegelsene under. Om dere bruker andre bevegelser, del de gjerne med oss nederst på siden :)
 
Når dere synger tekstlinjen "Magen er sulten og halsen er tørst", så kan dere gjøre "sultne" sirkelbevegelser med håndflate over magen når dere synger "magen er sulten." Når dere synger "halsen er tørst", kan der forme håndflaten som en U, og bevege den med "tørste" bevegelser opp og ned foran halsen.
 

Gråpus Hør barnesangen/bordverset "Gutter og jenter" her!

Er du usikker på melodien, eller vil dere bare høre "Gutter og jenter"? Her er en morsom tolkning som Felleskjøpet brukte i sin reklame. Kos dere - og syng med!
 
 
 
 

Tips om "Gutter og jenter"

Har dere en egen versjon av barnesangen/bordverset "Gutter og jenter", eller kanskje egne bevegelser dere bruker til sangen? Fortell oss gjerne om dette eller andre ting knyttet til "Gutter og jenter" under. Takk, takk!
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger