Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Indianersangen (Ti indianere små)

 
Å leke indianere er stor stas, og derfor er det kanskje ikke så rart at denne tradisjonelle barnesangen er populær blant barna. Sangen er fin å aktivisere barna med gjennom bevegelse, og kan også brukes som en slags sanglek (se tips under teksten). Dessuten gir Indianersangen barna fin trening i å telle - både forlengs og baklengs.

Indianersangen Usikker på melodien til "Indianersangen", eller vil du bare høre sangen? Nederst på siden kan du høre en gjeng barnehagebarn fremføre den.

Indianersangen (Ti indianere små/ En og to og tre indianere) - tekst

En og to og tre indianere,
fire, fem og seks indianere,
sju og åtte og ni indianere,
ti indianere små.

Alle så hadde de fjær på hue,
alle så hadde de pil og bue,
alle så var de så stolte og krye,
for bamsen skulle de ta.

“Hysj, der hørte jeg noe som knaket!”
“Hysj, der hørte jeg noe som braket!”
“Der kommer bamsen stor og diger,
kom la oss skynde oss hjem!”

Da ble de ti og ni og åtte indianere,
sju og seks og fem indianere,
fire, tre og to indianere,
en indianer igjen.

Han tok og skjøt den store bamsen.
BUMS, der falt den store bamsen.
Så tok han med seg den fine vamsen,
og så gikk han hjem til de ni.

Da ble de en og to og tre indianere,
fire, fem og seks indianere,
sju og åtte og ni indianere,
ti indianere gla’.

 
 
 

Bevegelser:

Aktiviser gjerne barna underveis i sangen, ved at de må vise tallene med fingrene, og at de imiterer "fjær på hue", "Skyte med pil og bue" etc., og at de tar seg til øret som at de lytter når bamsen kommer.

Sangleken til Indianersangen kan utføres slik:

Barna kan gjerne stå i en stor ring når man begynner å synge sangen. Så løper et barn (avtalt på forhånd hvem) inn i ringen på "en indianer". Barnet som stod ved siden på det første som løp inn, løper selv inn på "to indianere", det barnet på siden der igjen på "tre" osv. På samme måte løper de "ut igjen" og danner en stor ring på nytt når bamsen kommer (en person (gjerne en voksen, eller et valgt barn) kommer inn i leken som bamsen). Dette gir barna trening i å organisere seg. Når bamsen skal "skytes", står alle i ringen å sikter på bamsen i midten, som så faller. Deretter kan indianeren som var "en" gå inn å "hente" bamsen og "ta den med hjem" (ut til de andre i ringen).

Dette var et forslag til hvordan denne kan lekes, det finnes også andre måter. Kan du noen. Fortell i kommentarfeltet nederst på siden!
 
 
 

Hør "Indianersangen" her!

Hvordan var nå melodien til "Ti små indianere" igjen? Fortvil ikke, dere kan høre den under. Syng for full hals - og kos dere!
 
 

Hvordan bruker DERE Indianersangen?

Bruker dere kanskje egne bevegelser til sangen? Bruker dere en annen sanglek enn den over? Noe annet på hjertet om Indianersangen? Fortell om det under - tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger