Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle kategorier av barnesanger
 
 
Ulike barnesanger passer til ulike anledninger. Mens én barnesang er perfekt til å motivere små føtter på tur, fungerer en annen en kanskje som appetittvekker før mat. Og etter mat er kanskje de nysgjerrige små klare for å lære mer om dyr, kroppen, været, eller andre spennende temaer. Hvilken sang skal dere synge da? Nedenfor finner du barnesanger med tekst og musikk sortert i ulike kategorier ut i fra sangenes innhold. Så hva vil dere synge om i dag?
 
 
 
Babysanger
Babysanger er barnesanger for de aller minste. Det å synge for babyen, er en flott form for kommunikasjon. Det gir trygghet og skaper bånd, og vi kan love deg at det lille nurket ikke vil klage på sangstemmen din!
 
Blomster/Natur
Barn lar seg bergta av blomster, trær og den storslåtte naturen. Ta naturen med inn i stua gjennom barnesanger om blomster og natur, eller syng av full hals ute i det fri.
 
Dyr
Barn elsker dyr. Og sang. Derfor passer det fint at det finnes så mange fine barnesanger om dyr. Kos dere med sangene - og dyrene, hvis dere treffer noen.
 
 
 
Fest/høytid
Sang og musikk er en viktig del av fest og høytid. Faktisk så er det kanskje nettopp festmusikk barn først og fremst forbinder med merkedager. Slipp dere løs, ha det gøy og bruk stemmen!
 
Kroppen
Sang og musikk er en fin inngangsport å bruke for å få barn til å bli bedre kjent med sin fantastiske kropp. Hode, skulder, kne og tå er en gammel kjenning - men det finnes flere kroppsdeler - og mange sanger om kroppen!
 
Bordvers/mat
Bordvers er en koselig tradisjon som skaper en rutiner og en fin steming rundt måltidet. Og de trenger slett ikke å være kristne - se bare her! Vel bekomme!
 
Pedagogiske sanger
Noen barnesanger er, i tillegg til å være morsomme, også ekstra lærerike. Pedagogiske barnesanger kan fremme læring (og lyst til læring) innen lesing/skriving, telling, matte, engelsk/språk m.m.
 
Ut på tur
Det er gøy og koselig å være på tur. Med noen sanger underveis, kan turen bli enda morsommere - og musikk og tursanger kan av og til være god medisin mot mot trøtte bein og manglende vilje...
 
Vuggesanger
Vuggesanger/ nattasanger er en rutine som skaper en unik trygghet for barnet, og en god samhørighet mellom barn og foreldre (eller andre som legger). La deg inspirere av vuggesanger her.
 
Årstider/Vær
Mens vi voksne av og til knapt legger merke til det, betyr været mye for barna. Sol, vind, snø, øsende regn... Barn lar seg glede av alt vær, og av alle årstider. Hvorfor ikke ta på regnklær og gå ut å kjenne regnet i ansiktet mens dere synger sanger om været?
 
Tullesanger :)
Sist, men ikke minst: tullesangene! Her finner dere morsomme sanger med masse herlig tull og tøys. Noen er "tulleversjoner" av kjente barnesanger, mens andre er tøysesanger som står på egne bein. Mange voksne styrer bort fra tullesanger, men sannheten er at barna elsker disse! Og i tillegg til å bidra til latter, kan humoren disse sangene representerer også fremme kreativitet og selvfølelse hos barn.
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger