Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Leker, spill og sangleker for barn

Leker for barn

Leker har vært blant det morsomste barn vet i alle tider. Og da snakker vi ikke om leker i form av rosa barbiedukker eller batteridrevede roboter, men om tradisjonelle, morsomme, utfordrende og fysisk stimulerende leker, spill og sangleker. Disse lekene har gått i arv gjennom generasjoner, men som fortsatt er like aktuelle! Som f.eks "Bro, bro brille", "Hauk og due" og "Boksen går"

Faktisk er disse lekene og aktivitene enda mer aktuelle i dagens stillesittende "skjermtilværelse." Både fordi de er fyskisk utfordrende, men også fordi de er sosiale og gir en viktig og populær miljøforandring for mange av dagens barn.

Så, hva vil dere leke i dag?

 
 

Sangleker

Her kan dere kose dere og ha det gøy med tradisjonelle sangleker. Disse sanglekene engasjerer dagens barn like mye som de gjorde med deres foreldre og besteforeldre. Men i dag trenger ofte barna et puff for å komme i gang med sanglekene, da ikke alle "får de inn med morsmelka", slik som før. Gi dem dette puffet, de vil elske det :)

Leker, aktiviteter og spill (utendørs)

Det er gøy med tv-spill og data, men om barna først kommer i gang med en god, gammel lek som "Boksen går" eller "Titten på hjørnet", så synes de dette er enda morsommere - det kan vi love! Men siden disse barnelekene ikke lenger "kommer inn med morsmelka", er det viktig å introdusere dem til barna. Her har dere en samling leker, aktiviteter og spill som vil gi barna gode opplevelser og barndomsminner. Kos dere!

Selskapsleker

Du husker kanskje "stolleken" og "blindebukk". Men hva med "lappeleken"? Og den hysterisk morsomme leken hvor man skal spise et eple med hodet dyppet i vann?
Mens man bruker timesvis på å forbrede mat og kaker til barnebursdager og andre tilstelninger, er det kanskje aller største høydepunktet for barna lekene og aktivitetene. Her finner du selskapsleker som passer til såvel barnebursdager som uformelle vennebesøk. Barna vil elske dem. Kos dere :)
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger