Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Lille Petter edderkopp

 
Barnesangen Lille Petter edderkopp er en tradisjonell barnesang som er like populær blant barn i dag som den var da dagens foreldregenerasjon stabbet rundt i cordfløyelsbukser med lapper på knærne og litt for store Mariusgensere. Siden de fleste foreldre selv har et forhold til sangen, er det ekstra hyggelig å lære egne barn den samme sangen. Og teksten, jo den får du under.

Lykke til - og kos dere!

Lille Petter edderkopp Usikker på melodien til "Lille Petter edderkopp"? Nederst på siden kan du høre en versjon av sangen.
 
 

Lille Petter Edderkopp - tekst

Lille Petter Edderkopp han klatret på min hatt.
Så begynte det å regne og Petter ned han datt.
Så kom solen og skinte på min hatt.
Da ble det liv i Petterkopp som klatret på min hatt.

Noen synger den også slik: 

Lille Petter Edderkopp, klatret på min hatt.
Så kom regnet og Petter ned han datt.
Så kom solen og skinte på hans kropp.
Lille Petter Edderkopp klatret atter opp!

Vi skal ikke bedømme hva som er den "riktige" og "gale" versjonen. Syng den dere liker best, men kos dere da:)

 
 

Bevegelser til sangen:

Alle barnesanger blir morsommere med innlevelse og bevegelser. Om du synger Lille Petter Edderkopp med en liten baby, kan du gjøre bevegelsene på deg selv, og "vise" babyen, eller du kan utføre bevegelsene forsiktig "på babyen", enten med dine egne hender, eller at du forsiktig bruker babyens hender. Strørre barn gjør selvsagt bevegelsene selv.

Forslag:

Gjør "klatrebevegelsene" du selv husker fra barndommen i starten av sangen (lillefingertupp mot tommel på hver sin hånd, og vri for å bytte "ledig" lillefingertupp mot "ledig" tommel. Og tilbake igjen, osv.) På "hatt" former dere en hatt på hodet med hendene, og på "regn" gjør dere "regnbevegelser" med fingrene - det drypper ned mot gulvet... På "ned han datt" viser dere med hendene at Petter Edderkopp falt ned mot gulvet (evt. detter dere litt brått ned på rumpa på gulvet selv). "Solen" viser dere som "solstrålebevegelser" med hender/fingre, og da det "ble liv i Petterkopp" gjentar dere klatrebevegelsene som beskrevet over, før "hatten" dukker opp igjen på slutten.

Lykke til - og kos dere!
 
 
 

Lille Petter Edderkopp Hør "Lille Petter edderkopp" her!

Her kan dere høre en morsom versjon av den kjente og kjære barnesangen Lille Petter edderkopp. Særlig barna liker denne :)
 
 

Tips - din egen "Lille Petter Edderkopp"...

Bruker dere egne bevegelser mens dere synger Lille Petter edderkopp? Har dere en helt egen versjon? Har du tips til en anledning sangen passer spesielt godt? Fortell gjerne under - tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger