Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Grisevisa - Med krøllet hale og nese vis  

 
 
"Grisevisa" er superpopulær blant de minste barna, og brukes i mange barnehager. Gled også barna med å gjøre denne på hjemmebane!

Bevegelser til "Med krøllet hale..."

Gjør gjerne bevegelser til sangen! Det engasjerer og aktiviserer barna, og gjør opplevelsen av sangen mye morsommere - både for store og små. Tegn en "krøll" med fingrene på "krøllet hale" og gjør sirkelbevegelser med knyttet neve for foran nesa på "nesevis". Til "i søla den ruller seg inn" gjør dere "rullebevegelser" Enten ved å "rulle" hendene rundt i lufte, eller ved å rulle dere seg rundt på gulvet om dere vil ta den helt ut. Og når grisen "tramper" gjør dere også det - enten med fingrene i bordkanten, eller med beina på gulvet.. Hold for nesa på "fysj`a meg", og lag "vond lukt-fifte-bevegelser foran nesa med den andre hånda.
 
 

Med krøllet hale for baby

Grisevisa (Med krøllet hale og nese vis) er også fin å synge for babyer. Syng da med mild stemme, og gjør bevegelsene forsiktig på deg selv mens babyen ser på deg, gjerne mens den ligger på stellebordet. Eventulet kan du gjøre bevegelsene "på" babyen på en forsiktig måte, hvis babyen liker det.

Grisevisa Usikker på melodien? Hør sangen nedenfor.

Grisevisa (Med krøllet hale og nese vis) - Tekst

Med krøllet hale og nesevis,
i bingen springer en gris.

I søla den ruller seg inn,
og tramper med alle de fire
små bena i maten sin,
du store min!

Og fysj, fysj`a meg
for en gris du er!
NØFF, NØFF
 
 

Hør "Grisevisa - Med krøllet hale og nese vis" her!

Under kan dere høre og se den morsomme sangen om en gris med krøllet hale og nese vis - med tekst til tale. Kos dere!
 
 

Tips om "Grisevisa"

Har dere en egen versjon av "Grisevisa"? Har dere spesielle bevegelser, kanskje en dans, dere gjør mens dere synger? Eller har du et tips om en anledning hvor sangen passer bra? Fortell oss gjerne om dette eller andre ting knyttet til Grisevisa under. Takk!
 
 
 
 
 
 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger