Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Mikkel rev (satt og skrev)


Mikkel rev er en tradisjonell barnesang som fremdeles er "i skuddet". Det finnes vel knapt et barn i Norge som ikke har blitt observert nynnende på "Mikkel rev"? Sangen brukes langt på vei i de fleste barnehager i Norge. Derfor er det populært hos barna hvis dere også synger Mikkel rev hjemme - da er de på hjemmebane!

Tips: Det er alltid morsommere å synge barnesanger hvis det gjøres med innlevelse og bevegelser til. Se tips om bevegelser til Mikkel Rev under teksten. Kos dere! :)
 
 

Mikkel rev - tekst

Mikkel Rev
Satt og skrev
På ei lita tavle
Tavla sprakk
Mikkel skvatt
Oppi pappas flosshatt

Mikkel Rev
Skrev et brev
Sendte det til månen
Månen sa:
Hipp hurra
Sendte det til Afrika

Afrika, Afrika
Ville ikke ha det
Afrika, Afrika
Sendte det tilbake
Med ei bløtekake 
 
 

Bevegelser til sangen

Aktivisér barna med bevegelser som passer til sangen mens dere synger! Dette gjør sangen enda morsommere å synge, samtidig som det skjerper konsentrasjonen og trener motorikken hos barna. Lat f.eks som dere skriver på håndflaten som en tavle, at denne sprekker (begge håndflatene side om side, før de "sprekker" fra hverandre. På "skvatt" kan dere jo gjøre et lite hopp i stolen (alltid populært!), og "pappas flosshatt" kan dere forme med hendene oppå hodet. Til de andre versene kan dere gjerne finne på egne bevegelser - og del dem gjerne i kommentarfeltet nederst på siden. Takk :)
 

Hør Mikkel rev

Hør og se en fin versjon av Mikkel rev med tegn til tale under. Kos dere!
 
 
 
 
Under kan dere høre en morsom versjon av barnesangen Mikkel rev - fremført av selveste Fantorangen. God fornøyelse!

 

Tips om "Mikkel rev"

Bruker dere egne bevegelser mens dere synger Mikkel rev? Har dere en egen versjon av sangen? Eller har du tips om en anledning hvor den passer godt? Kankje du har et spesielt minne knyttet til sangen? Fortell gjerne om dette eller andre ting som har med "Mikkel rev" å gjøre under. Takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!
Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger