Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Nede på stasjonen

 
Barn elsker tog! De kan gjerne sitte timesvis på gulvet å bygge med togsettene sine. Og ruller det et tog over TV-skjermen, ja da kan du være sikker på at de sitter klistret. Men når sang dere sammen sist om tog, egentlig? Tenkte vi det ikke...

"Nede på stasjonen" er en kort, tradisjonell barnesang som barna liker godt. Den har en koselig stemning i seg, og om den synges med litt innlevelse (se tips til bevegelser nedenfor), så er den veldig morsom å synge.
 

Nede på stasjonen - tekst

Nede på stasjonen, tidlig en morgen
står alle togene så pent på rad
Mannen på lokomotivet sveier på et håndtak
Tøff, tøff, tøff, tøff - toget går.


Enkelte bruker også flere vers. Her er noen eksempler vi har fått inn fra lesere (har du forsalg til vers, vennligst legg det igjen i kommentarfeltet nederst på siden):

Toget kjører fortere, fortere, fortere
Toget kjører fortere langt av sted
Tre og hus og biler suser forbi oss
Tøff, tøff, tøff, tøff - toget går.

Toget kjører saktere, saktere, saktere
Toget kjører saktere, inn mot en stasjon
Mannen på lokomotivet sveiver på et håndtak
Tsjjjj, tsjjjj, tsjjjj, tsjjj - toget står

 
"Nede på stasjonen" er nært beslektet med "Tøffe, tøffe toget", som du finner her.
 
 

Tips til bevegelser

Alle barnesanger blir morsommere om man lever seg inn i dem, både for de voksne og barna. Mens dere synger "Nede på stasjonen", kan dere for eksempel bruke følgende bevegelser:

I den første linjen er det tidlig på morgenen - strekk dere og "gni søvnen ut av øynene". I den andre linjen, står togene pent på rad. Illustrer med bruk av hendene at de står pent på rad. Evt "tell" dem med en finger mens dere synger.
Når "mannen på lokmotivet sveiver med et håndtak", så gjør dere også dette. Engasjer dere skikkelig, og lag store sveivebevegelser med hendene. På "tøff, tøff, tøff, tøff - toget går", kan dere lage bevegelser med hendene (hendene strakt ut med håndflatene mot hverandre) som at toghjulene går rundt. Og legg gjerne litt trøkk i det når dere synger denne linjen - da blir det ekstra gøy :) Lykke til - og god togtur!
 
 
 

Hør "Nede på stasjonen"

Nedenfor kan dere lytte til en fin versjon av nede på stasjonen. Tøff, tøff - og kos dere!
 
 

Tips om "Nede på stasjonen"

Hvordan bruker dere "Nede på stasjonen"? Har dere spesielle bevegelser dere bruker mens dere synger? Har du tips om anledninger hvor sangen passer godt? Har dere kanskje lagd en egen versjon av sangen? Del det gjerne mer om dette eller andre ting under - takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!

Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger