Barnesanger.no - syng og vær glad!
 

Ro, ro til Fiskeskjær

 
 
Ro, ro til Fiskeskjær er en tradisjonell barnesang/folkemelodi som de fleste barn setter stor pris på. Det første verset kan de fleste, mens vers to er det færre som kan. Dette bør dere også ta med når dere synger, for her ligger det mye læring om ulike fiskesorter for barna (se lenger ned på siden for bilder av fiskene som nevnes i sangen!) Da er det bare å ro i vei mens dere synger av full hals!
 

Ro, ro til Fiskeskjær - tekst

Ro, ro til fiskeskjær
mange fisker får vi der
én til far og én til mor
én til søster og én til bror
og to til den som fisken dro (evt fikk)
og det var lille (barnets navn)

Ro, ro til fiskeskjær,
hva slags fisker får vi der?
laksen fet og flyndra bred
torsken grå, noen silder små
og ålen stor og lang som så
og ålen stor og lang som så
 
 
 
Bevegelser: Aktivisér barna mens dere synger! På denne måten blir sangen enda morsommere, og dere kan kombinere den med gunstig bevegelse for barna (og de voksne). Sitt som i en båt mens dere synger! Dvs. sitt tett inntil hverandre i et "tog". Sitt såpass tett at ryggen til den foran berører brystet til den bak. Da får dere litt "båtfølelse". Sitt gjerne overskrevs på en benk om dere har det, hvis ikke sitter dere på gulvet. Så er det bare å synge i vei - og ro! Gjør store ro-bevegelser mens dere synger,

Gjør også innimellom bevegelser som om dere fisker med fiskestang, og gjerne drar opp noen fisker. Dette skaper en ekstra dimensjon til "Ro, ro til Fiskeskjær - og barna vil garantert elske det.

Når dere begynner å bli "trygge" i båten, kan dere gjerne legge inn litt "bølger" ved at alle i "båten" beveger seg frem og tilbake sidelengs mens dere ror, fisker og synger. Ship-o-hoi - og kos dere!
 
Flere barnesanger i samme gate? Prøv Ro, ro, ro din båt
 
 
 

Lær av sangen...

Her kan dere se bilder av fiskeslagene som nevnes i "Ro, ro til Fiskesjær". På den måten kan barna lære enda mer av sangen. Fortell barna mer om fiskeartene. Dermed blir både fisk, naturfag og sangen enda morsommere!
 
Fiskearter: Torsk
Torsk. Kan bli opp til 2 meter lang og veie opp til 60 kilo. Fantastisk matfisk med hvitt, magert kjøtt. Legg merke til det karakteristiske og morsomme skjegget på haken.
 
Fiskesorter: Laks
Laks. Kan bli opp til 150 cm lang og veie opp til 40 kilo. Fet fisk med vesmakende og sunt kjøtt som er rosa (derav ofte kalt "prinsessefisk" rundt mange matbord for å friste små jenter til å sette gaffelen i den.) Legg merke til det karakteristiske "underbittet."
 
Fiskesorter: Kveite / Flyndre
Flyndre: "Flyndre" er ikke en én fiskeart, men navnet på en familie av fiskearter. Flyndre-familien er lett å kjenne igjen, ved at flyndrene er flate. Det er en bunnfisk som beveger seg og oppholder seg på bunnen av havet, helst på sandbunn. Her representert ved en Kveite, som forøvrig kan bli opp til 3 meter lange og veie opp til 300 kilo (!) De fleste flyndrer er derimot langt mindre. De fleste er også egnet på middagsbordet.
 
Fiskesorter: Ål
Bilder av fisker: Wikipedia.

Ål: Fiskefamilie der medlemmene har et slangelignende utseende. Den europeiske ålen, som vi finner i Norge, kan bli opptil 1,5 meter lang. Det spesielle med ålen, er at den vandrer mellom ferskvann hvor den oppholder seg og havet (hvor den gyter). Gytingen skjer i Saragassohavet. På vei fra hav til vann, kan ålen ofte observeres "krypende" på land(!)
 

Hør "Ro, ro til Fiskeskjær"

Under kan dere kose dere med en fin versjon av barnesangen Ro, ro til Fiskeskjær - med tekst til tale.
 
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no!

Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger